Aktiviteter for et godt skolemiljø

Elevrådet og elevtjenesten er nå godt i gang med planlegging og gjennomføring av ulike aktiviteter for elevene dette skoleåret. Her er en foreløpig oppsummering.

Elevene på Vg1 kan låne biljardkøer på biblioteket - Klikk for stort bildeElevene på Vg1 kan låne biljardkøer på biblioteket Zakaria Zayane/Unsplash

A-timer er aktivitetstimer

Mandager og tirsdager er det lagt inn tid i skolens timeplan til aktiviteter og møter for elever og ansatte. En driftig gjeng er nå godt i gang med planlegging og gjennomføring av ulike aktiviteter. Det er elevtjenesten og elevrådet som står for dette i samarbeid med lærere og andre ansatte.

Alle elevaktivitetene foregår selvfølgelig med smittevern i tankene. En del aktiviteter må derfor arrangeres trinnvis, slik at ikke elever fra ulike soner blandes. Målet er at det likevel skal være noe å finne på for de som ønsker å gjøre noe sosialt sammen med andre.

Verdensdagen for psykisk helse

ble markert fredag 16. oktober. Det var mange engasjerte elever som møtte fram i aulaen og deltok i arrangementet. Mange svarte på quiz om psykisk helse og reflekterte over takknemlighet og gleder i hverdagen. Ledelsen spanderte fruktkarameller til de som ville ha.

Rosa sløyfe-dagen

20. oktober satte elevrådet søkelyset på brystkreft. Alle var oppfordret til å kle seg i rosa, og det var konkurranser om beste antrekk og beste rosa og koronavennlige klassebilde.

Hobbygrupper

Framover blir det hobbyaktiviteter for alle interesserte elever hver tirsdag. Det vil foregå i kafeen for 1. trinn og i biblioteket for 2. og 3. trinn. Her kan man drive med strikking, hekling, tegning, stofftrykk, origami, halloweenpynt og julegaver – for å nevne noe.

Skrivekonkurranse

I forbindelse med Halloween arrangeres det skrivekonkurranse. Alle kan delta i konkurransen om å skrive den skumleste historien. Historien med størst skrekkfaktor vinner. Den kåres av en bredt sammensatt jury. Vinneren får skrekkmesterpokalen og en grusom godtepose.

FIFA-turnering

vil bli arrangert flere ganger i løpet av skoleåret. Første turnering går av stabelen i oktober og november. Starten var en stor suksess. De som ikke fikk meldt seg på denne gangen, får sjansen seinere.

Utlån av sportsutstyr og spill på biblioteket

Det står bordtennisbord, fotballspill og biljardbord i fellesarealene på skolen. Elevene kan låne bordtennisracketer, biljardkøer og baller på biblioteket. Her kan de også låne brettspill, kortspill og puslespill. Håndsprit må selvfølgelig brukes både før og etterpå.

Velkommen til å bli med på en eller flere aktiviteter! Vi ser fram til en hyggelig høst og vinter på Bjertnes!