Realfagsprisen 2020

Realfagprisen for Nedre Romerike 2020 ble tidligere i år delt ut til dyktige elever fra Bjertnes, Lillestrøm, Lørenskog, Mailand, Rælingen, Skedsmo og Sørumsand videregående skoler.

Hver skole nominerte to kandidater hver fra avgangsklassene. Martine Standal Kalland og Herman Brunborg var årets representanter fra Bjertnes.

Foredrag om pluripotente stamceller og karbonfangst

I en fagdag på Kunnskapsbyens hus på Kjeller onsdag 11. mars fikk kandidatene møte aktive forskere og de fikk presentere seg selv for juryen med korte foredrag om selvvalgte emner innen realfagene.

Martines presentasjon handlet om induserte pluripotente stamceller og Herman holdt en presentasjon om karbonfangst. Dette var imponerende presentasjoner av komplekse problemstillinger.

Martine Standal Kalland og Herman Brunborg deltok i Realfagsprisen 2020. Vi gratulerer begge med strålende innsats! - Klikk for stort bildeMartine Standal Kalland og Herman Brunborg deltok i Realfagsprisen 2020. Vi gratulerer begge med strålende innsats! Privat

Stimulering av ungdommens interesse for realfagene

Dagens samfunn trenger kompetanse i realfagene, og det er viktigere enn noensinne å stimulere ungdommens interesse for disse fagene. Initiativet til prisen ble opprinnelig tatt av Lillestrøm Rotaryklubb, og nå er også rotaryklubbene i Lørenskog, Nittedal og Sørumsand med på arrangementet. Prisen er støttet av næringslivet i området. Vinnerne fikk pengepremier, flotte diplomer og en bokpremie.

Vanskelig oppgave for juryen

Juryen, der lærere og medlemmer av Rotaryklubbene var representert, vurderte kandidatene ut fra skoleprestasjoner, personlige egenskaper og engasjement i og utenfor skolen. Juryen hadde en svært vanskelig oppgave.

Vinnere

Isabelle Maria Bruun-Lie Damhaug fra Lørenskog vgs ble best av alle kandidatene, og fikk tildelt prisen av Lillestrøms ordfører Jørgen Vik i Lillestrøm rådhus tirsdag den 24. mars. Gratulerer!

Herman ble beste elev ved Bjertnes. Vi gratulerer både han og Martine med strålende innsats!