Rådgivere

Rådgiverne på Bjertnes hjelper elevene med både sosialpedagogisk rådgivning og utdannings- og yrkesveiledning.

Hva kan vi rådgivere hjelpe deg med?

Jente som peker ut i verden - Klikk for stort bildeRådgiverne hjelper deg å se framover! Austin Neill/Unsplash Sosialpedagogisk rådgiving

Av og til kan det oppstå situasjoner i livet som er vanskelig å takle. Du kan få problemer som du ønsker å diskutere med noen eller få hjelp til å løse. Det kan dreie seg om:

• psykiske problemer som angst og depresjon
  • utfordringer på skolen i forhold til fag, mistrivsel eller mobbing
  • problemer i forhold til medelever eller lærer
  • familieproblemer
  • spiseforstyrrelser
  • rusproblemer

Vi snakker gjerne med deg om utfordringene dine, og prøver å hjelpe deg gjennom dem.

Utdannings- og yrkesveiledning.

Denne veiledningen skal bevisstgjøre og støtte elevene i valg av utdanning og yrke, og utvikle kompetansen til den enkelte for å planlegge utdanning og yrke. Det gis informasjon om:

• utdanningsveier i Norge og andre land
  • yrkesområder og arbeidsmarkedet lokalt, nasjonalt og internasjonalt
  • hvordan man finner fram til og orienterer seg i informasjonen om utdannings- og yrkesvalg
  • bruk av veiledningsverktøy
  • søknadsfrister, inntaksvilkår og finansieringsordninger

Vi gir opplæring og veiledning om jobbsøking og andre søknadsprosedyrer.

Hvor finner du oss?

Vi har har kontorene våre i 2. etasje, i korridoren fra Glasshallen mot Mosenteret. Her finner du også helsesykepleier og miljøarbeider.

Ta kontakt!

Når du trenger å ta en prat med oss, kommer du og banker på døra, ringer eller sender e-post. Passer det ikke for oss akkurat da, avtaler vi en tid da du kan komme tilbake. Vi har taushetsplikt.

Vi har fordelt ansvaret for elever på de ulike studieretningene slik:

• Toril Storholt: Salg, service og reiseliv, Elektro og datateknologi, Påbygging til generell studiekompetanse
  • Karolina Sandelin: Helse- og oppvekstfag, Bygg- og anleggsteknikk
  • Siv Skaret: Studiespesialisering

Kontor-/åpningstider

Vi er stort sett tilgjengelige kl. 08.00-15.00 (se oppslag ved kontordørene).